CRUX 625 XL
CRUX 625 XL CNC KÖPRÜ KESME MAKİNESİ
CRUX XL, gelişmiş işlevselliği sayesinde, her doğaltaş imalat firmasının kaliteden ödün vermeden, doğru ve hızlı çözümlerler donatılmasını sağlayan monoblok köprü kesme makineleridir. CRUX XL’nin standart versiyonları monoblok, yani çelik monolitik bir yapıya monte edildiğinden, herhangi bir beton temel gerekmeksizin en üst düzeyde rijitlik ve stabilite seviyeleri sağlar. Bu nedenle ki, gerekitiği zaman, başka yerlere kolayca taşınabilir.
AÇIKLAMA
CRUX XL, gelişmiş işlevselliği sayesinde, her doğaltaş imalat firmasının kaliteden ödün vermeden, doğru ve hızlı çözümlerler donatılmasını sağlayan monoblok köprü kesme makineleridir. CRUX XL’nin standart versiyonları monoblok, yani çelik monolitik bir yapıya monte edildiğinden, herhangi bir beton temel gerekmeksizin en üst düzeyde rijitlik ve stabilite seviyeleri sağlar. Bu nedenle ki, gerekitiği zaman, başka yerlere kolayca taşınabilir.
Crux XL, dikkat çeken güçlü gövde yapısının kaynağı, en gelişmiş bilgisayar tasarımıyla tasarlanmış olması ve yüksek rijitlik seviyesine ulaşmak içinde FEM analizinin sağlıklı bir şekilde kullanılmasıdır.
Her ne kadar bir köprü kesme makinesi olsa da, bir CNC makinesine benzer teknik çözümlere sahiptir.Eksenlerin tüm hareketleri, ayarlanmaya ihtiyaç duymayan masuralı tip lineer kızaklar ve yataklarüzerindedir. Tüm yağlama noktaları, bakımı kolaylaştırmak için, kullanıcıların muhafazaları sökmeden kolayca görübilecekleri ve ulaşabilecekleri alanlarda toplanmıştır.Kullanılan motorlar hassas redüktörlü servo motorlardır.Özellikle X ve Y ekseninin yüksek hızıverimlilik artışı ile boşta kalma sürelerini mümkün olduğunca azaltmaya olanak tanır (diskinmalzemede kalma süresinin yüzdesi kesme başlangıcına ulaşma veya dönme zamanına göre daha fazladır).
Testere motorunun önünde son derece sağlamlık, sağlamak için yerleştirilen mil, CRUX 625 için çapı 625 mm’ye kadar diskleri ve ½ parmak takımları bağlayabilir.Kesme diskinin kafa dönüş merkezi ile eksende olmasıyla mükemmel bir kesim kalitesi ortaya çıkar. Diskin eğimi 0 ° ‘den 90 °’ ye kadardır ve X ve Y eksenlerinin interpolasyonu kabiliyetleriyle, dikey, eğik, paralel, ortogonal, diyagonal ve kavisli kesimler otomatik veya manuel bir şekilde yapılabilir. Standart versiyonda bulunan makine, sabit bir masa ile donatılmıştır ve işlenmiş parçaların yüklenmesini ve boşaltılmasını kolaylaştırmak için hidrolik piston ile 80 dereceye kadar kalkabilmektedir.
ANA İŞ MİLİ
21,5 kW’lık motor gücü ve maksimum 6000 motor devri ile spindle ünitesi kusursuz ve hassas bir şekilde çalışır. ½” Gaz diş içten soğutmalı iş miliyle, kesme ve frezeleme uygulamalarının tek motorla gerçekleştirilebilmesini mümkün kılar.
PLAKA KALINLIK ÖLÇME SENSÖRÜ- TAKIM ÖLÇME PROBU
Spindle motoru, yüzey işleme ve oyma işlemlerinin üstesinden kolaylıkla gelir. 5 eksenli enterpolasyon sistemi, A eksenini 0-90°, C ekseninin ise 0-370° döndürebilir. Tüm eksenler servo motorlarla tahrik edilir. Prob mekanizmaları sayesinde, testerenin çapı, parmak frezenin boyu ve plakanın kalınlığı, otomatik olarak ölçülür.
KAMERA
İş parçası tezgaha yerleştirildiğinde, üstün kaliteli bir kamera aracılığıyla plakanın fotoğrafları çekilebilir ve Photo Digitizer yazılımına iletilebilir. Yazılım görüntüyü analiz eder ve plaka üzerinde bulunabilecek herhangi bir uyumsuzluğu (çatlak, deformasyon vb.) tespit eder. Bu yüzey verilerine göre iş parçasının büyüklüğü ve kalınlığı ile birlikte yazılım, CAD uygulamasının iş parçasını işlemesi için en optimize edilmiş yerleşimi oluşturur. bFotoğraf, CNC yazılımının fotoğraf ve fotoğraf sayısallaşma modülleri kullanılarak; düzeltilebilir veya kesim şablonu oluşturulabilir.
TAHTA+KAUÇUK KAPLI HİDROLİK TABLA
Standart versiyondaki makinelerin iş tablası; parçaların yüklenmesini ve boşaltılmasını kolaylaştırmak için hidrolik
bir tezgahla donatılmıştır ve bu tezgah 80° ‘ye kadar yatabilir, ayrıca işlenen parçaların kaymaması için kauçuk
malzemeyle kaplanmıştır.
KONTROL PANELİ
Her işlem, renkli dokunmatik ekranlı ve Windows işletim sistemine sahip pratik, optimum tasarımlı 21 ”ekran ünitesi ile kolayca yapılabilir. Buton
platformunda USB portu bulunur ve el tipi döner enkoderi bünyesinde bulundurur. (el çarkı). Alüminyum vakum pedli taşıma sistemi, kesilecek parçaların kaldırılmasını ve konumlandırılmasını sağlar. Sadece bir kol, 350 kilograma kadar olan parçaları kaldırma ve aktarma kapasitesine sahiptir. İki kolla donatılan bu kapasite 700 kilogramın üzerinde saygın bir değere yükselmektedir. Buna ek olarak sistem, 40 mm genişliğinde şerit parçaları da vakumlayıp hareket ettirebilmektedir.
KÖPRÜ KESME MODU
Kullanıcı dostu arayüzü ile; plaka ebatlama, yay, daire, tarama, profil vb. gibi her türlü testere kesim işlemi bu modül aracılığıyla seçilebilir. Kullanıcı, istediği işlemi hızla seçmek ve düzenlemek için önceden tanımlanmış makrolara buradan ulaşabilir.
PROFİL TARAMA
Yazılım, kullanıcıya dikey ve yatay testere kullanarak içbükey veya dışbükey yaylar ayrıca doğrusal şekiller uygulamak için dosyalar yaratılmasını sağlar. Önceden tanımlanmış bir profil kütüphanesi de seçilebilir, değiştirilebilir ve yeni bir profil olarak kaydedilebilir.
ÇİZİM VE TASARIM
Bu modül, kullanıcının işlemek istediği şekli 2D CAD uygulamalarıyla,DXF/DWG dosya formatlarınıiçeri aktarmasıyla, fotoğraf sayısallaştırma uygulamasından alınan görüntüyle veya Excel/CSV formatındaki dosyaları içeri aktararak elde etmesini sağlar.
Örneğin set üstü tezgahların makroları, amaçlanan nesneleri bir plakadan elde etmek için kullanılabilir.
Yazılım, kullanıcıya istenen nesneleri elde etmek için modelleme ve işleme çözümleri sunar.
SİMULASYON
3 boyutlu simulasyon özelliğiyle işleme başlamadan, hataları ve takım-iş parçası arasında yaşanabilecek
çarpışmaları öngörebilmek mümkündür.
YERLEŞTİRME / PLAKA GÖRÜNTÜ YAKALAMA
Uygulama, kullanıcıya mercek bozulmasını düzelterek ve optimize ederek plakanın fotoğrafını alma ve işleme yeteneği sunmaktadır. Elde edilen görüntü aracılığıyla, malzeme
kusurlarından kaçınarak ve aynı zamanda işlenecek nervürleri belirleyerek plaka üzerindeki şekilleri düzenlemek mümkündür.
Plaka kenarının geometrik olarak belirlenmesi de mümkündür. Şekillerin, plaka üzerinde yerleşimi yapılabilmektedir. Yerleştirilecek şekiller etkin öğe listesinden yüklenir. Konumlandırma sonrasında, kullanıcı; kesimleri değiştirebilir, duraklamalar ekleyebilir veya devre dışı bırakabilir. Bu ve diğer değişiklikler başlat düğmesine basmadan önce gerçekleştirilebilmektedir.
PEGASUS 3D CAD/CAM
Bu modül DXF, DWG, IGES, STEP, 3DS, OBJ, STL ve Rhino3D gibi evrensel CAD veri formatlarını içeri aktarmaya izin verir ve sektörde tercih edilen herhangi bir CAD / CAM programıyla uyumludur.
Modül, 2D ve 3D kaba işleme ve finiş işlemlerinin testere ve takımlar ile gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. 3 + 2 eksen indeks ve 4-5 eksen enterpolasyonlu işleme yapılabilir. Ek olarak, entegre bir son-işlemci modülü, CAM sisteminde oluşturulan takım yollarını CNC makinelerine özgü bir dile dönüştürür.